Golfbanor stänger för vintern och öppnar sent på våren om inte tjälen gått ur marken tidigt, det regnar och hålen vattenfylls, dina golfskor blir blöta och klubbans handtag slinter lätt mellan fingrarna. Nej, golf och dåligt väder är ingen bra kombination. Visst kan man gå en runda i annat väder än strålande solsken, men med typen av ansträngning som ligger på den lågintensiva sidan och den tid samt fokus det tar som är utmärkande för sporten så gör regn och ruskväder stort intrång i prestationerna vid golfspel. Kan det vara därför som klubbar och tillverkare har jobbat hårt för att skapa möjligheter att trots allt spela någon form av golf under lågsäsong?

Det finns några olika möjligheter att spela golf online och inomhus, antingen tar man träningspasset och spelar en timme eller två i en riktigt bra golfsimulator eller så har man ett lekfullt pass med ett underhållande golfspel på nätet. En riktig golfsimulator är givetvis det som skulle kunna räknas som prestationsförbättrande träning, men ett bra golfspel online är kanske mer underhållande. Nuförtiden har även en golfkurs online utvecklats av en golftränare, allt för att göra golfsporten mer tillgänglig för alla. Ett sätt att ta grönt kort, licensen som behövs för att få lov att spela golf på en öppen golfbana i landet. Även om golf räknas som utomhussport finns fler fina möjligheter att spela golf online.

Golfsimulator

En golfsimulator av högsta klass har blivit ett måste för de golfklubbar som vill förlänga sin säsong och ge sina medlemmar och golfspelare en chans att underhålla sitt golfspel även under vintern. Det började med stora bildskärmar som gav utslagsträningen en ny dimension genom att simulera bollens väg och ge en bild av vart den hamnade i förhållande till green och hålflagga. Detta har utvecklats till en fullskalig spelsimulator där du som solospelare eller tillsammans med dina vänner, kan spela en 18 håls bana med eller utan puttar. Här är det tekniken och avläsning av ditt slag, dina vinklar och kraft som ger en samlad bild av ditt slags längd och placering.

Olika tekniska lösningar bakom en bra golfsimulator.

Flightscope är en teknisk lösning som tillsammans med mjukvara E6 läser dina slag, vinklar och din kraft i slaget för att på så sätt simulera till ett slag i en viss längd och riktning. Det fungerar riktigt bra och ger en ganska sann bild av hur slaget hade sett ut i verkligheten ute på banan. Några av golfanläggningarna med golfsimulator väljer att jobba med Accusports utrustning för detta ändamål. Här visar man i naturtrogna bilder en välkänd golfbana vars hål, svårigheter och möjligheter du utmanar med hjälp av golfsimulatorn. Du följer slagordning, ser dina slag analyseras och kan spela en trevlig runda golf online även under de kalla månaderna av året.

Underhållande golfspel på nätet

När det är som mörkast och kallast kan det absolut vara skönt att sitta kvar i soffan hemma i sin varma lägenhet och förnöja sig med ett kul golfspel online. Självklart finns det trevliga spel på nätet som underhåller dig i sporten golf, ett parti med minigolf eller helt enkelt gå en 18 håls bana. Du döper dig själv som spelare och tar dig an utmaningen. En bild på hålets utseende, svårigheter, längd och en förväntad vind gör det möjligt att välja en klubba som passar ditt slag. Du vinklar slaget i förhållande till hålet och vinden samt undviker banans hinder. Kul och underhållande men du behöver lära dig en viss spelteknik.

Ta grönt kort på nätet?

Ännu mer golf på nätet som faktiskt har med golf utomhus att göra är att ta grönt kort. För att göra det lättare för fler att ta sitt så kallade gröna kort, en licens som ger dig en baskunskap i sporten golf och krävs innan du ger dig ut på olika banor runt om i landet. Just för detta har det utvecklats en kurs på nätet för grönt-kort licensen. Ibland kan det vara svårt att hinna ta en fysisk kurs med mötestillfällen en gång i veckan, här har man möjlighet att följa upplägget hemifrån via nätet, på datorn. Online spelar du ett så kallat quiz med golfrelaterade frågor, ser vad du klarar och övar på de avsnitt du inte kan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *