Året var 1957 när Malte Wiman fick ett tips om den natursköna udden mellan Västergarn och Tofta. En perfekt plats för golf. Själva området är 150 tunnland och det var här Visby golfklubb bildades år 1958 i oktober månad. Banan som var 3 090 meter lång blev en spelbar niohålsbana. Nio år senare så var det klart för en artonhålsbana. I augusti månad 1992 så var det dags för invigning för nio hål till. Samtliga 27 greener renoverades lagom till klubbens 50-årsjubileum. Niohålsbanan är absolut av högsta klass. Den är öppen hela året om så länge det är snö och frostfritt. Artonhålsbanan håller en mycket hög europeisk klass och den är en av de vackraste i vårt land. Här får du en spelupplevelse med vacker natur runtomkring dig. Här spelar både barn och vuxna.

Har du inga kläder eller klubbor så finns det att köpa. Det gäller både skor, handskar och kepsar. De har kända märken på kläderna. När det kommer till klubbor så finns det bland annat metalwoods, järnset, wedgar och putters. Bags, vagnar och vagntillbehör finns för den som behöver. Har du inga med dig eller inte vill köpa så finns det att hyra. Perfekt för den som rest långt. Här finns det träningshjälpmedel, GPS, greenlagare och peggar att få tag på med. Det finns det mesta i deras shop. När du har spelat ett tag och blir törstig till exempel, så finns det en kiosk som har det mesta som behövs efter en dag på banan. Kaffe, läsk och andra produkter som kan vara uppfriskande en dag ute på golfbanan. Är du hungrig så finns det grytor och andra varma rätter att köpa.

Ljunghusens Golfklubb

Året 1932 så grundade Ljunghusens GK en sexhålsbana. Under denna tid så var det enbart tio sommargäster som visade intresse för golf. Det var inte så många men banan byggdes ändå. Året därpå så ökades banan med tre hål. År 1954 så utvidgade banan från nio hål till arton. År 1965 så blev denna golfklubb den allra första skandinaviska 27-hålsbana. 1999 så utsågs denna klubb till Årets golfklubb. Golfklubben ligger i Vellinge kommun och är en av Sveriges bästa golfbanor. I det stora hela så ligger banorna i ett naturreservat och där används inga gödningsmedel. Denna klubb är den allra första som har certifierats i det som heter europeiska miljöledningssystemet “Committed to green”. En golfbana värd att besöka om du spelar golf där du samtidigt får njuta av det vackra naturlandskapet.

Vasatorps GK

I Mörarp i Helsingborg kommun ligger klubben Vasatorps GK. Där finns banor som omfattar inte mindre än 54 hål. Dessa är fördelade i två artonhålsbanor samt två niohålsbanor. Denna klubb är den som har flest medlemmar. De har runt 3 300 personer. Här spelar både barn och vuxna, spelare som har varit med ett tag och naturligtvis så spelar elitspelarna här med. Herrlaget har vunnit lag-SM i golf i flera år. Inte mindre än sju gånger tog de hem priset. Damernas lag vann år 2004. Naturen runtomkring banan är mycket vacker. Det är grönska som är en fröjd för ögat. Att gå runt från hål till hål i denna underbara miljö är halva nöjet. Hit kan du komma och träna samt spela på elitnivå. De erbjuder äventyr för alla, barn som vuxna.

Falsterbo GK

Falsterbo Golfklubb bildades år 1909 och då spelade man på banan vid strandbaden. Som du förstår så var det dålig gräsväxt på det område som själva golfbanan låg på. År 1911 så arrenderades ett område utanför Kolabacken och där samsades golfspelarna med hästar, kreatur och gäss. Falsterbo Golfklubb invigde sin artonhålsbana 1930 på sommaren. År 1934 så blev allt klart och efter det så har det inte blivit några ändringar. Golfbanan ligger i naturreservatet Flommen och här är naturen slående vacker och unik. Här finns det god mat att äta efter en tur på golfbanan. Menyn är varierad och du kommer säkerligen hitta något gott. Falsterbo GK erbjuder kurser för såväl vuxna som barn, eftersom det aldrig är försent att lära sig spela den otroligt rogivande sporten golf. Passa även på att njuta av de vackra vyerna såklart!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *