Golf är en av dem sporterna där proffsen spelar om enormt stora summor pengar. Mycket är tack vare sponsorer. Men samma gäller även betting på sporten, trots att det inte har något med spelarnas löner att göra. I och med att de tjänar så otroligt mycket tack vare sponsorerna, innebär det att det är ett högt tittarantal, annars hade sponsorerna inte lagt dem pengarna. Högt tittarantal innebär i många fall många som satsar pengar hos spelbolag, vilket i sin tur leder till högre vinster. Några enkla tips för att bli säkrare på vad man ska satsa sina pengar på inom golf kommer här nedan. Man behöver inte vara expert på att utöva sporten för att lyckas med satsningen av pengar. Det startar ungefär 150 spelare i varje tävling på de högre nivåerna. Dock sänds inte alla spelarna på tv, utan det är ungefär top 30 som sänds. Däremot går det att satsa pengar på alla 150 spelarna, men eftersom det är ett dussin spelare som ligger i toppen och är favoriter så är de mer intressanta i många fall.

Kolla föregående tävlingar

Första steget till att bli bättre på att satsa pengar på golf är att kolla upp hur olika spelare spelade sin förra tävling. Dessutom kan det vara bra och kolla hur de spelade under samma tävling fast förra året och åren innan det. Tävlingsbanorna skiljer sig mycket åt på de högre nivåerna, vilket gör att en spelare kan vinna en tävling men komma topp 10 på tävlingen efter. Den person du väljer att spela på ska helst ha spelat samma bana flera gånger tidigare, vilket ger en garanti på att den har kompetensen och bemästrar banan. Dessutom är det en rekommendation att kolla upp ungefär 20 spelare som har legat på toppen senaste året. Då kan man anta att de är i god form.

Var objektiv och våga tänka nytt. Det kan kännas som ett säkert kast att hålla på en spelare som man alltid gillat, eller som representerar de land du kommer från och som man verkligen vill se lyckas. I sånna situationer är det ingen bra idé att satsa pengar, utan när du väljer att betta ska du vara 100 procent objektiv och kunna se allt från olika perspektiv.

Banan och förhållandena

golfboll

Som sagt har banor olika karaktärer och en viss bana passar några spelare bättre än andra. Innan du bettar på tävlingen så ska du kolla upp om banan är ovanligt lång, kort, smal eller bred. Dessutom om den har mycket bunkrar, vattenhål eller skog. Följ gärna nyheterna kring spelare du ska satsa pengar på några tävlingar tidigare så du vet vad deras styrkor respektive svagheter är. Kolla även väderprognosen, om det ska vara sol, moln eller regn. Om det är regn kan bollen rulla mycket längre än vad den skulle göra i strålande sol. Det kan vara avgörande faktorer.

Kontrollera oddsen

Många odds inom golf kan vara mycket generösa, men det gäller tyvärr sällan för favoriterna, eftersom det är många som satsar på dem. Ett tips är att kolla igenom bruttolistan och därefter värdera de odds som tilltalar dig mest. Det mest optimala är spelare som har spelat banan tidigare, är påväg till en bättre form men har inte riktigt fått strålkastarna på sig än, utan är fortfarande lite i skym undan. Dessa odds kan definitivt vara till din fördel.

Till sist men inte minst så är det mest lärorikt att följa golfen och touren kontinuerligt. På det sättet lär man sig bäst om sporten och får även en bättre bild av varje spelare, jämfört med att göra en snabb sökning över en kväll.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *