Oavsett vilken sport man blivit intresserad av så har man någon gång känt sig som en total nybörjare. Detta är inte ovanligt då man alltid startar från noll på de sakerna man inte gjort innan.

 

Men är det man utövar tillräckligt roligt trots att man är en komplett nybörjare så kommer man troligtvis också lägga ner tiden för att bli bättre. Men hur man sedan utvecklar sitt spel är en helt annan ekvation och i denna artikeln så kommer vi att gå igenom hur man ska tänka mentalt, hur man ska agera fysiskt samt vilka fällor man ska undvika för att ta sitt spel till en ny nivå.

 

Utveckla din teknik

När man väl har hittat den sporten, som i detta fallet golf, man tycker är roligast så vill man också känna hur ens spel utvecklas ju mer man spelar. Men för att ens spel ska kunna utvecklas i bästa möjliga takt så måste man se till att tekniken man har inte är fel. Detta är speciellt viktigt inom golf, för att om man inte har en bra teknik när man slår till golfbollen så löper man en ökad risk för skador.

 

Man kan utveckla sin teknik på många olika sätt, men det första man måste göra är att se över hur ens nuvarande teknik är. Detta kan man göra genom att antingen spela med mer rutinerade spelare som redan har en bra teknik så att de kan hjälpa en eller så kan man filma sig själv medan man slår ut. Detta gör att man kommer bli mer medveten om hur man står, hur man svingar och hur kroppen vrider sig under hela momentet. Här kommer man att hitta små olika fel som man kommer kunna fokusera på att eliminera.

 

Jobba med det mentala

En annan aspekt som många förbiser är att mycket sitter i huvudet. Många känner att deras utveckling hämmas av någonting men de kan inte sätta fingret på vad. Allt som oftast så föreligger det en mental spärr av något slag som gör det omöjligt för kroppen att agera på det sättet man vill att den ska göra. Detta kan tillexempel handla om vilken golfklubba man ska använda vid vissa situationer eller att man tar det säkra före det osäkra.

 

Det bästa sättet att försöka tackla sin mentala blockering är att inse vilka/vilken blockering man har. Först då kan man ta första steget för att gå ut ur sin komfortzon och utveckla sitt spel.

 

Försök hålla humöret uppe

Att försöka prestera på topp är inte alltid en dans på rosor. Man kommer att ha dagar där det går sämre och man kommer ha dagar där det går bättre. Men det man ska försöka att ta tillvara på under båda dessa dagar är hur man agerar och hur man tänker.

 

När man har en sämre golfdag så är det enkelt att man blir frustrerad på sig själv och man kan lätt tappa humöret, vilket oftast resulterar i en kastad klubba. När detta händer så kan det vara dags att avreagera sig och låta tankarna vandra iväg på annat en stund. Detta gör man enklast genom att ta en paus på några minuter. Ett tips är att ta upp din telefon och spela ett mobilspel, spela på nätspel, kolla nyheterna eller gå igenom dina sociala medier. Efter att du gjort detta så kommer pulsen ha lagt sig och man återfått en bättre fokus till nästkommande hål.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *